Wat is het verschil tussen groene, zwarte en witte thee!

Groene Thee.JPG

   Groene thee:

     Is in het oosten zo populair dat het daar doorgaans gewoon               thee noemt. Steeds meer mensen ontdekken groene thee. Dat           is maar goed ook.

     Bij de meeste groene thee zitten heel wat anti-oxidanten en               die zijn erg goed voor ons lichaam.

 

       Positieve eigenschappen

  • Werkt kalmerend

  • De anti-oxidanten werken kankerremmend en anti-bacterieel

  • Betere spijsvertering

  • Verkleint de negatieve effecten van ons LDL cholesterol (slecht cholesterol) en vergroot de effecten van goed choresterol  HDL.

  • Groene thee bevat ook theïne, hetzelfde als cafeïne. Dit heeft een licht stimulerend effect op ons zenuwstelsel. Een kop groene thee bevat gemiddeld 30 mg  theïne. (Een kop koffie bevat gemiddeld 75 mg).

Zwarte thee.JPG

   Zwarte thee:

    Het verschil met groene en witte thee is, dat voor zwarte thee           de theeblaadjes geoxideerd worden. Na het plukken van de               theeblaadjes op de plantages, worden de blaadjes gekneusd               waardoor sappen en enzymen vrij komen. Door aanraking                 met zuurstof zorgen de enzymen voor de verandering in                     kleur van de theeblaadjes: van groen naar donkerbruin en                 zwart. Door de theeblaadjes te drogen, stopt het oxidatie                   proces en heeft de zwarte thee uiteindelijk zijn                                     karakteristieke kleur, smaak en aroma.
        Positieve eigenschappen 
  • De theïne in zwarte thee kan het gevoel van vermoeidheid wegnemen, echter zal u dan wel een aantal koppen zwarte thee per dag moeten drinken

  • Goed tegen stress. Het zorgt voor ontspanning en het stresshormoon “cortisol” neemt af wanneer je regelmatig zwarte thee drinkt. Zelfs in spanningsvolle situaties.

  • Sommige onderzoeken wijzen uit dat het de bloeddruk verlaagt.

Witte thee (2).JPG

Witte thee:   

Witte thee is amper of niet gefermenteerd en dus ook bijna niet bewerkt. Zowel witte als groene thee worden niet geoxideerd: in plaats van de blaadjes te kneuzen om vrij spel te geven aan de lucht, worden theeblaadjes net gekoesterd opdat deze niet zouden beginnen te 'roesten'.

Het verschil in groene en witte thee zit hem in de soorten blaadjes die gebruikt worden: voor witte thee worden enkel de allerjongste scheutjes gebruikt. Hierdoor is witte thee het "puurste" en bevat ze nog alle natuurlijke antioxidanten. Bovendien is witte thee zeer goed voor de huid, verkleurt deze soort je tanden niet en is het goed voor mensen met (kans op) diabetes. De theesoort bevat ook amper cafeïne, maar heeft iets minder smaak ook en kleur.​

Bezoek ons
OPENINGSUREN

     Wo: 13u30 -18u30

     Do: 9u30 - 18u30 

     Vrij: 10u - 19u30 

      Za: 9u30 - 18u  

      Zo: 10u - 12u    

Gesloten op maandag, dinsdag                                                 

Schrijf in
OP ONZE
GRATIS NIEUWSBRIEF

© 2014 door De 6 Zintuigen. Gemaakt door Sara Stappers