Antico Sapore - Proef de Middellandse Zee

Siciliaanse biologische olijfolie & pasta, met Asseneedse roots.
  • Biologische kleinschalige productie

  • Oude rassen

  • Monovariëteit

  • Geen opwarming tijdens persing

  • Vroeg geplukt en geperst:
    intense smaak van de groene olijf

  • Eerste persing

  • Extra Virgin

  • Ongefilterd

  • Diverse erkenningen en prijzen

  • Goed voor koude en warme bereidingen

Onstaan

 

Antico Sapore werd geboren vanuit de wil om samen te werken met families en groeperingen die aan een nieuw Sicilië gestalte willen geven. Het zijn kleine familiale bedrijven en coöperaties die teruggaan naar de Siliciaanse traditie, die op biologische wijze, de antieke variëteiten opnieuw cultiveren. Met respect voor natuur en mens.

Geproduceerd door sociale coöperatieven op gronden in beslag genomen op gearresteerde maffiosi.

 

1/1
   Olijfolie

 

     Momenteel zijn er 3 variëteiten olijfolie verkrijgbaar:

 

  • Moresca:   Vol, fruitig met licht pikante smaak

  • Nocellara del Belice:   Intens fruitige smaak van de groene olijf

  • Nocellara Etnea:   Kruidig, fruitig en intens; met aangename sensatie van gras

1/2
  Pasta

     Eigenschappen:

 

  • Biologisch geteeld hardgraan 

  • Traag gedroogd : alle smaak blijft behouden

  • Bronzen matrijzen : betere vermenging met de saus

  • Soorten : Caserecce artiginale, lasagne artigianale, anelletti, spaghetti

 

  • gerechten:

    Ovenschotel Anelletti met gehakt in de oven

1/2
  Marmelade

 

  • Marmelade van citroen

  • Marmelade van appelsien met honing van oranjebloesem

 

     Eigenschappen:

  • Biologisch geteeld fruit

  • Gezoet met Fairtrade rietsuiker 

1/1
  Zoet broodbeleg

 

  • Zoet broodsmeersel op basis van amandelen, bereid op artisanale wijze.

  • Bevat geen lactose, lecitine, kleurstoffen,smaakstoffen of gluten.

  • 100% Biologisch gecertificeerd.

Wijnen
       Rode wijn     
   "Nero  Saraceno"    
 
  • Smaakvolle zeer intense rode wijn op basis van de Nero d'Avola druif en 1 jaar gelagerd op houten vaten.

  • De perfecte wijn voor een belangrijk (feest)diner.

  • Combineert goed met wild en vet vlees.

 

        BioDivino 2011               Internationale wedstrijd voor Bio Wijn : Gouden medaille - NERO SARACENO 2008

   Rode wijn Cammut  
      "Nero d'Avola"

 

  • Afkomstig van familiaal bedrijf, sedert 1960

  • Biologisch gecertificeerd

  • Autochtone Siciliaanse druif Nero d'Avola

  • Nero d'Avola is een typische Siciliaanse druif voor rode wijn. De naam verwijst duidelijk naar de stad Avola nabij Siracuse in het Oosten van Sicilië. Nero d'Avola produceert wijnen die mooi donker, zacht en robuust zijn en die goed rijpen, vooral als ze kort in eiken vaten zijn behandeld.

  • wordt geserveerd bij 18-20 °C.

  • Combineert goed met rood vlees, wild en halfbelegen kaas.

          Witte wijn   
   "Margaret Catarratto"
  
  • Afkomstig van familiaal bedrijf, sedert 1960 
  • Biologisch gecertificeerd

  • Autochtone Siciliaanse druif Catarratto

  • Uitstekende prijs/kwaliteit

  • Zeer frisse en fruitige witte wijn op basis van de Siciliaanse Catarratto druif. De Catarratto is een typische oude druivensoort die enkel op Sicilië wordt verbouwd, voornamelijk in het uiterste westen van het eiland. Onze Cataratto is een frisse en fruitige witte wijn.
        Digestief
     "Amaro Barôcho"

 

  • Afkomstig van familiaal bedrijf (vader en dochter

  • Biologisch gecertificeerd

  • Oud familiaal recept, 3 generaties oud

  • Op basis van 60 kruiden: planten, fruit, aromatische enmedicinale kruiden en specerijen

  • Werkt bevorderend voor de spijsvertering

  • 32% alcohol

  • verkrijgbaar in fles van 20 cl of 70 cl

Tip: Rode wijn komt best tot zijn recht als je hem een uurtje op voorhand ontkurkt vooraleer hem uit te schenken.   

 

Bezoek ons
OPENINGSUREN:

    Do: 9u30 - 18u30

     Vrij: 10u - 19u30

       Za: 9u30 - 18u

       Zo: 10u - 12u

 Gesloten op maandag,    dinsdag en woensdag                                                  

Schrijf in
OP ONZE
GRATIS NIEUWSBRIEF

© 2014 door De 6 Zintuigen. Gemaakt door Sara Stappers